Διαμάντια και Σχήματα

 

 

Τα διαμάντια έρχονται σε πολλά και διαφορετικά σχήματα, το καθένα με τη δική του ιστορία και τις δικές του μοναδικές ιδιότητες. Κάθε σχήμα προσπαθεί να αξιοποιήσει στο έπακρο και να αναδείξει τη λάμψη και λαμπρότητα του διαμαντιού. Υπάρχει ένα σχήμα για κάθε γυναίκα και για κάθε γούστο, πάμε να τα γνωρίσουμε.

 

 

Round

Το πιο διάσημο σχήμα και η πιο δημοφιλής επιλογή για τα δαχτυλίδια αρραβώνων. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν και αρχικά αναπτύχθηκε για την κοπή διαμαντιών καθώς δίνει την “καλύτερη” λάμψη στα διαμάντια, πλέον χρησιμοποιείται και για άλλους πολύτιμους λίθους. Κλασσικό και διαχρονικό.

 

 

Pear 

Αυτό το σχήμα που θυμίζει δάκρυ είναι συνδυασμός των σχημάτων Oval και Marquise. Προσδίδει ιδιαίτερη λάμψη και παντρεύει το κλασσικό με το μοντέρνο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή για κρεμαστά κοσμήματα, όπως σκουλαρίκια και περιδέραια, φυσικά χρησιμοποιείται και σε δαχτυλίδια, συνήθως φοριέται με την κωνική άκρη προς τα δάχτυλα, αν και είναι θέμα γούστου η επιλογή, το σχήμα αυτό δίνει τη ψευδαίσθηση ότι τα δάχτυλα είναι πιο μακριά και πιο λεπτά.

 

 

Emerald

To Emerald σχήμα είναι παραλληλόγραμμο με κομμένες γωνίες και έχει πάρει το όνομά του από το Σμαράγδι καθώς αρχικά δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την κοπή σμαραγδιών που είναι πιο εύθραυστα από τα διαμάντια και τα προστατεύει από σπασίματα, φυσικά πλέον μπορούμε να βρούμε όλους τους πολύτιμους λίθους σε αυτό το αγαπημένο σχήμα.

 

 

Oval

Το Oval σχήμα είναι ένας συνδυασμός των σχημάτων Round και Marquise. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή καθώς έχει τις “ιδιότητες” στη λάμψη ενός Round διαμαντιού αλλά σ’ ένα πιο ξεχωριστό σχήμα. Όπως και τα διαμάντια σε σχήμα Pear κάνει το δάχτυλο να φαίνεται πιο μακρύ και πιο λεπτό.

 

 

Marquise

Ένα ιδιαίτερο σχήμα με μία εξίσου ιδιαίτερη ιστορία. Ο θρύλος λέει ότι ο βασιλιάς Louis XIV της Γαλλίας ζήτησε ένα διαμάντι στο σχήμα του στόματος της Μαρκησίας de Pompadour ως δώρο για να δείξει την αγάπη του. Επίσης το σχήμα αυτό αναφέρεται κι ως “navette” που σημαίνει “μικρό πλοίο” στα γαλλικά. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του σχήματος είναι ότι αντανακλά όσο το δυνατόν περισσότερο φως προσδίδοντας τη μέγιστη λάμψη και καθαρότητα στο χρώμα. Επιπλέον το συγκεκριμένο σχήμα προκαλεί τη ψευδαίσθηση μεγαλύτερου βάρους καρατίων, δηλαδή κάνει το λίθο να φαίνεται μεγαλύτερος από ότι είναι.

 

 

Princess

Το δεύτερο πιο δημοφιλές σχήμα μετά το Round, που στην ουσία είναι η τετράγωνη εκδοχή του. Δημιουργήθηκε πρόσφατα, τη δεκαετία του ’70, και αποτελεί τη καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα ορθογώνια σχήματα καθώς αντανακλά το φως όπως και το Round. Είναι μοντέρνα και κομψή επιλογή με όμορφη λάμψη.

 

 

Heart

Αναμφίβολα το πιο ρομαντικό και συμβολικό σχήμα, το σχήμα Καρδιά έχει εξαιρετική λάμψη. Χρησιμοποιείται τόσο για δαχτυλίδια όσο και για άλλα κοσμήματα όπως σκουλαρίκια, μενταγιόν κ.α.. Είναι σίγουρα η πιο ρομαντική επιλογή. 

 

 

Radiant

Από τα πιο πρόσφατα σχήματα, δημιουργήθηκα για να ενώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των σχημάτων Round και Emerald. Όπως λέει και το όνομά του ακτινοβολεί και γρήγορα έγινε μία δημοφιλή επιλογή στα δαχτυλίδια αρραβώνων.

 

 

Cushion

Ένα ιστορικό σχήμα που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των διαμαντιών για πάνω από 200 χρόνια, το σχήμα Cushion όπως μας λέει και το όνομα του είναι ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο με στρογγυλεμένες γωνίες έτσι που θυμίζει μαξιλάρι. Αυτό το σχήμα δημιουργεί μια λαμπερή πέτρα με ιδιαίτερες και ποικίλες λάμψεις και χρώματα. Αποτελεί μία κλασσική και αριστοκρατική επιλογή.       

 

                                                                     

Asscher

Το σχήμα Asscher είναι στην ουσία η τετράγωνη εκδοχή του Emerald. Αποτελεί συνδυασμό των σχημάτων Emerald και Princess, η ιδιαίτερη κοπή του το κάνει σχεδόν να μοιάζει με οκτάγωνο. Ένα διαμάντι με αυτό το σχήμα έχει φυσικά όμορφη λάμψη, αλλά διακρίνεται για τη διαύγεια και καθαρότητα. Μία σπάνια και ιδιαίτερη επιλογή.

 

 

Trillion

Το σχήμα Trillion είναι ένα σχετικά νέο σχήμα και φυσικά είναι ένα τρίγωνο. Αν και δεν είναι απαραίτητο, θεωρείται πως ένα ιδανικό διαμάντι σε σχήμα Trillion πρέπει να έχει ίσες πλευρές, για τη μέγιστη δυνατή λάμψη. Το Trillion χρησιμοποιείται συχνά σε μικρότερες, διακοσμητικές πέτρες που συνοδεύουν μεγαλύτερους λίθους. Όμως μπορεί να είναι και μία εντυπωσιακή και τολμηρή επιλογή σαν κεντρική πέτρα σ΄ ένα κόσμημα.

 

 

Baguette

Το σχήμα Μπαγκέτα είναι μακρύ ορθογώνιο, συχνά συγχέεται με το Emerald, η διαφορά του είναι, ότι έχει έντονες, αυστηρές γωνίες, σε αντίθεση με το Emerald που είναι κομμένες. Είναι αρκετά δημοφιλή αν και προτιμάται περισσότερο σε λιγότερων καρατίων διαμάντια. Είναι σίγουρα μία μοντέρνα επιλογή. 

Comments are closed.

0