Πως να φροντίσετε τα Μαργαριτάρια σας

 

Τα Μαργαριτάρια είναι οργανικοί πολύτιμοι λίθοι, γι’ αυτό χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα για να σας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Θα σας δώσουμε κάποιες συμβολές για να μπορέσετε να τα κρατήσετε φρέσκα και λαμπερά για όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

  1. Φορέστε τα!

Τα Μαργαριτάρια δεν πρέπει να τα αφήνετε κλεισμένα σε κουτιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα γιατί αλλοιώνονται και χάνουν την λάμψη τους. Το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να τα φοράτε, ακολουθώντας τις επόμενες συμβουλές.

 

  1. Όχι στο Μπάνιο!

Μη φοράτε τα Μαργαριτάρια σας στο μπάνιο και μην τα αφήνετε να έρχονται σε επαφή με καλλυντικά, κρέμες, αρώματα και ιδρώτα. Περιμένετε πάντα να απορροφηθούν από τη επιδερμίδα τα καλλυντικά που χρησιμοποιείται για να φορέσετε τα Μαργαριτάρια σας.

 

  1. Τα Μαργαριτάρια φοριούνται μόνα τους!

Μην φοράτε τα Μαργαριτάρια σας μαζί με άλλα κοσμήματα. Τα Μαργαριτάρια μπορούν εύκολα να γρατζουνιστούν αν έρχονται σε επαφή με άλλα κοσμήματα, οπότε αποφύγετε την τριβή!

 

  1. Μακριά από την Θερμότητα!

Η θερμότητα είναι εχθρός των Μαργαριταριών, αν βρίσκονται κοντά σε πηγή θερμότητας μπορούν να αφυδατωθούν και να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να χάσουν την λάμψη τους, να αλλοιωθεί το χρώμα τους, ακόμα και να ξεφλουδίσουν ή να σπάσουν.

 

  1. Συνεχή Φροντίδα

Αν θέλετε να κρατήσετε τα Μαργαριτάρια σας για πάντα σας προτείνουμε να τα καθαρίζετε κάθε φορά που τα φοράτε. Απλά σκουπίζετε το μαργαριταρένιο κόσμημά σας μ’ ένα απαλό στεγνό πανί.

 

  1. Καθαρισμός

Αν έχετε καιρό τα Μαργαριτάρια σας και έχουν χάσει τη λάμψη τους, τότε μπορείτε να τα καθαρίσετε αρχικά μ’ ένα νωπό πανί κι έπειτα να τα σκουπίσετε μ’ ένα στεγνό μαλακό πανί. Μην χρησιμοποιείτε χημικά για τον καθαρισμό τους γιατί μπορεί να βλάψουν την επιφάνειά τους και να δημιουργηθούν αλλοιώσεις. Φυσικά, αν το επιθυμείτε μπορείτε να απευθυνθείτε πάντα σ’ έναν ειδικό για τον καθαρισμό του κοσμήματός σας.

 

  1. Αποθήκευση

Τα Μαργαριτάρια όταν δεν φοριούνται πρέπει να αποθηκεύονται στο κουτί τους ή σε βελούδινες θήκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλα κοσμήματα. Ειδικά για τα κολιέ και βραχιόλια με μαργαριτάρια δεν πρέπει να τα κρεμάτε, γιατί το νήμα που τα δένει μπορεί να χάσει τη φόρμα του, να χαλαρώσει, να φθαρεί ή ακόμα και να σπάσει. Για περισσότερη ασφάλεια και για αποφυγή απώλειας των μαργαριταριών σας, προτείνουμε κάθε λίγα χρόνια να απευθύνεστε σε χρυσοχοείο ή εργαστήριο για την αντικατάσταση της μεταξωτής κλωστής που δένει το κόσμημά σας και έλεγχο του κουμπώματος.

Comments are closed.

0