Πως να ξεχωρίζετε τα αυθεντικά Μαργαριτάρια

Το Μαργαριτάρι είναι ένα κομψό κόσμημα που κάθε γυναίκα οφείλει να έχει στην συλλογή της. Ανάμεσα στα φυσικά και καλλιεργήσιμα μαργαριτάρια υπάρχουν όμως κι οι απομιμήσεις μαργαριταριών (Πέρλες). Μαζί θα δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα Μαργαριτάρια σας είναι αυθεντικά.

Κοιτάξτε Προσεκτικά

Παρατηρήστε τα Μαργαριτάρια σας, κατά προτίμηση μ’ έναν μεγεθυντικό φακό, και περιεργαστείτε την επιφάνειά τους. Καθώς τα Μαργαριτάρια δημιουργούνται από ζωντανούς οργανισμούς, είναι σχεδόν αδύνατο να έχουν τελείως συμμετρικό σχήμα και λεία επιφάνεια. Ένα γνήσιο κόσμημα από Μαργαριτάρι δεν θα έχει σε όλα τα μαργαριτάρια το απόλυτο στρογγυλό σχήμα και το πιο πιθανό είναι ότι θα υπάρχουν μικροσκοπικές ανωμαλίες στην επιφάνειά του, φυσικά όσο λιγότερες έχει και όσο πιο συμμετρικό είναι τόσο μεγαλύτερη η αξία του. Αν παρατηρείτε όμως πως όλα τα Μαργαριτάρια έχουν απόλυτα συμμετρικό σχήμα και τέλεια λεία επιφάνεια τότε μάλλον έχετε στα χέρια σας πέρλες κι όχι μαργαριτάρια.

Μοναδική λάμψη

Κατά τον ίδιο τρόπο, επεξεργαστείτε τη λάμψη των Μαργαριταριών σας. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε λευκό φόντο, π.χ. χαρτί, ύφασμα, για καλύτερα αποτελέσματα. Τα μαργαριτάρια φαίνεται σα να έχουν ένα εσωτερικό φως, πράγμα που δεν συναντάμε στις απομιμήσεις. Εκ πρώτης όψεως, μία σειρά από πέρλες μπορεί να φανεί πιο φανταχτερή από τα μαργαριτάρια, αν πλησιάσετε όμως θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

Αισθητή διαφορά Βάρους

Ένας από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους να διακρίνετε τα αληθινά από τα ψεύτικα μαργαριτάρια είναι να νιώσετε το βάρος τους. Τα αληθινά Μαργαριτάρια είναι διακριτά πιο βαριά από τις πέρλες, καθώς όπως είπαμε αποτελούνται από οργανικό υλικό.. Αν αισθάνεστε μια σειρά Μαργαριταριών ελαφριά στο χέρι ή το λαιμό σας τότε μάλλον είναι απομίμηση.

Η διαφορά στο Κόστος

Αν βρεθείτε μπροστά σ’ ένα κόσμημα με Μαργαριτάρια και η τιμή του είναι πολύ δελεαστική σε σχέση με άλλα, τότε πρέπει να λάβετε σοβαρά την πιθανότητα να μην είναι αυθεντικά. Ενώ τα καλλιεργήσιμα μαργαριτάρια έχουν γενικά πιο οικονομικές τιμές από τα φυσικά, και πάλι το κόστος τους είναι υψηλότερο σε σχέση με τις απομιμήσεις.

Το τεστ με το Δόντι

Σίγουρα θα το έχετε δει ή ακούσει, μπορείτε να τρίψετε απαλά το Μαργαριτάρι σας στο δόντι σας για να δείτε αν είναι γνήσιο, ένα αυθεντικό Μαργαριτάρι θα έχει μία τραχιά αίσθηση σα να τρίβετε άμμο, ενώ μία πέρλα, διαφορετική, πιο λεία. Γενικά θεωρείτε αξιόπιστο, ο λόγος που δεν το συνιστούμε είναι ότι μπορεί να τραυματίσετε τα Μαργαριτάρια σας, σε κάθε περίπτωση μη το επαναλάβετε δεύτερη φορά στο ίδιο μαργαριτάρι αν θέλετε να το δοκιμάσετε.

Η Συμβολή των Ειδικών

Εμείς σας προτείνουμε μερικούς εύκολους και γρήγορους τρόπους για να μπορείτε να ξεχωρίσετε τα αυθεντικά Μαργαριτάρια, που συνδυαστικά θα σας δώσουν ένα σχετικά σίγουρο πόρισμα. Εάν θέλετε να είστε σίγουροι, πέραν κάθε αμφιβολίας, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη γνώμη των ειδικών. Είτε ψωνίζοντας από αξιόπιστα εργαστήρια και χρυσοχοεία για να μην αμφιβάλλετε ποτέ, είτε ζητώντας μία εκτίμηση για μαργαριταρένια κοσμήματα που ήδη έχετε στην κατοχή σας.   

Comments are closed.

0