Ροζ Χρυσός

Ροζ Χρυσός

Ο Χρυσός είναι το μοναδικό μέταλλο με το χαρακτηριστικό λαμπερό κίτρινο χρώμα. Χάρη στις ιδιότητές τους μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν ποικίλα κράματα με διάφορες προσμείξεις άλλων μετάλλων όπως ασήμι, παλλάδιο, πλατίνα, κοβάλτιο, χαλκό και αρκετά άλλα.

Η Ιστορία

Το Ροζ Χρυσό ή Κόκκινο Χρυσό είναι τύπος χρυσού με ιδιαίτερο ροζ χρώμα. Δημιουργείται από κράμα καθαρού χρυσού με χαλκό, όσο πιο κόκκινο είναι το χρώμα τόσο υψηλότερο ποσοστό χαλκού περιέχει, ενώ όσο πιο απαλό ροζ είναι το χρώμα το ποσοστό χαλκού είναι μικρότερο. Οι άνθρωποι πειραματίζονται με το χρυσό και τα χρώματα που μπορούν να του δώσουν πολύ περισσότερο καιρό από ότι πιστεύαμε, όπως ανακάλυψαν σε διάφορα ευρήματα με κράματα ροζ χρυσού στο σημερινό Βόριο Περού από φυλές που κατοικούσαν εκεί το 2ο αιώνα μ.Χ.. Ενδιαφέρον έχει και η ιδιαίτερη ονομασία «Ρώσικο Χρυσό» που αναφέρεται στο χρυσό που έχει την απόχρωση του τριαντάφυλλου και έχει πάρει αυτή την ονομασία λόγω της δημοτικότητας αυτού του κράματος στη Ρωσία το 19ο αιώνα.

Ιδιαίτερα δημοφιλής ο Ροζ Χρυσός έχει γίνει πάλι τα τελευταία χρόνια και λόγω της ζήτησης έχει δημιουργηθεί μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων αλλά και ρολογιών με ποικίλες αποχρώσεις ανάμεσα στο ροζ και κόκκινο χρυσό.  Αν σας ενδιαφέρει ένα ροζ χρυσό κόσμημα ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα Καράτια, μεγαλύτερα Καράτια σημαίνει περισσότερη περιεκτικότητα καθαρού χρυσού και λιγότερη χαλκού.

Comments are closed.

0